248039.jpg

"Jeesus mua rakastaa, Raamattu sen ilmoittaa

Vaikka olen heikkokin, Hän mua hoitaa hellimmin.

Mua Jeesus rakastaa, mua Jeesus rakastaa

mua Jeesus rakastaa - niin Sana opettaa."

Tämä vanha lastenalulu, pyhäkoululaulu, soi sisimmässäni, kun taas kerran sain kokea tuon sanan todeksi: Jeesus rakastaa. Jeesus rakastaa minua. Jeesus rakastaa Sinua. Hän on Hyvä Paimen ja haluaa johdattaa Sinut ja minut niille vihreille laitumille. Hän haluaa ruokkia nälkäistä, juottaa janoista, hoitaa haavoja. Ei kukaan toinen ole sellainen kuin Hän.

 

Hän antaa synnit anteeksi - kukaan toinen ei sitä voi tehdä. Miksi? Hän otti syntimme päälleen niinkuin ne olisivat olleet hänen syntejään. Hänet - Jeesus - ristiinnaulittiin - hän oli uhri, uhrikaritsa, hän vuodatti verensä, että me saisimme syntimme anteeksi. Miksi? Koska Hän, Jeesus, rakasti meitä ja rakastaa. Ja koska ilman uhria, ilman verenvuodatusta ei ole anteeksiantoa. Anteeksiantoa ja puhdistusta me tarvitsemme Jumalan edessä, sillä jokainen meistä on syyllinen erilaisiin synteihin. Jumala rakasti meitä niin paljon, että Hän lähetti oman Ainoan Poikansa kuolemaan syntiuhrina meidän puolestamme. Valtavaa!

Jumalalla olisi niin paljon annettavaa tälle sairaalle, pahoinvoivalle, rikkinäiselle ja syntiselle maailmalle. Mutta harva ottaa kuuleviin korviinsakaan Jumalan "tarjousta". Miksi? Miksi on niin vaikea uskoa Jumalaan tai Raamattuun? Miksi Jeesus torjutaan? Onhan niitä monenlaisia selityksiä. Ja niin paljon, ettei kannata tässä ruveta selvittämään. Ehkä on niin, että  harva uskaltaa lapsen lailla tarttua siihen, mitä Raamattu lupaa. Ollaan niin aikuisia, niin järkeviä, niin tietäviä, niin omaa viisautta täynnä. Sellaisia me aikuiset olemme.

Mitä jos antaisit Jumalalle mahdollisuuden? Johanneksen evankeliumissa on aika mielenkiintoinen kohta: Jos joku tahtoo tehdä Hänen tahtonsa, tulee hän tuntemaan, onko tämä oppi Jumalasta vai puhunko minä omiani. Uskaltaisitko lähteä tutkimusmatkalle, avoimin silmin, sydämin, mielin? Uskaltaisitko sanoa Jumalalle: Tässä olen. Johdata minua. Ajattele, Jumalalla on suunnitelma Sinun elämääsi varten. Hän rakastaa Sinua!

379287.jpg